Back to All Events

BARTOLOMÉ LUQUE SERRANO. ....Conferència..Conferencia.... "....Ciència i ciència-ficció dels vestits espacials..Ciencia y ciencia ficción de los trajes espaciales...."

  • Aula Magna - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)
2019_12_17.jpg

....Dimarts, 17 de desembre..Martes, 17 de diciembre..x.... de 2019
19:00 ....hores..horas..x....
....Aula Magna..Aula Magna..... Centre Cultural La Nau
....Carrer de la Universitat, 2 - 46003 València..Calle de la Universidad, 2 - 46003 Valencia..x....

....Entrada lliure. Aforament limitat..Entrada libre. Aforo limitado..x....

....A càrrec de Bartolomé Luque Serrano. Investigador i professor del departament de Matemàtica Aplicada a l'Enginyeria Aeroespacial de la ETSI Aeronàutica i de l'Espai de la Universitat Politècnica de Madrid. ..A cargo de Bartolomé Luque Serrano. Investigador y profesor del departamento de Matemática Aplicada a la Ingeniería Aeroespacial de la ETSI Aeronáutica y del Espacio de la Universidad Politécnica de Madrid. ....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Vicerectorat de Cultura i Esport ..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives. Vicerectorat de Cultura i Esport ....

 

Bartolomé Luque Serrano

....És doctor en Ciències Físiques i professor titular al Departament de Matemàtica Aplicada a l'Enginyeria Aeroespacial de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Aeronàutics i de l'Espai de la Universitat Politècnica de Madrid. Ha impartit més d'un centenar de xarrades de divulgació científica en tot tipus de fòrums, des d'universitats, col·legis majors i campus informàtics fins a museus de ciència, centres d'art, llibreries i fins i tot cafès.

És autor de deu llibres dedicats a divulgar camps com l'astrobiologia, l'exploració espacial, les matemàtiques o la ciència en general, i més de 200 articles de premsa. La seua tasca divulgativa també s'ha plasmat en la ràdio a través del programa “No es un día cualquiera”, de RNE, on va participar en més de 100 programes amb la secció “Sonidos de la ciència”. Actualment dirigeix la col·lecció “Grandes ideas de la Matemática” publicada pel diari El País i des de 2013 és responsable de la columna “Juegos Matemáticos” de la revista Investigación y Ciencia.

A més de la seua tasca divulgadora, investiga en sistemes complexos, anàlisis de sèries temporals i teoria de nombres, temes sobre els quals ha publicat en revistes internacionals de prestigi com Nature, Proceedings of the National  Academy of Sciences o Physical Review Letters, entre altres. ..Es doctor en Ciencias Físicas y profesor titular en el Departamento de Matemática Aplicada a la Ingeniería Aeroespacial de la Escuela Técnica Superior de Ingenieros Aeronáuticos y del Espacio de la Universidad Politécnica de Madrid. Ha impartido más de un centenar de charlas de divulgación científica en todo tipo de foros, desde universidades, colegios mayores y campus informáticos hasta museos de ciencia, centros de arte, librerías e incluso cafés.

Es autor de diez libros dedicados a divulgar campos como la astrobiología, la exploración espacial, las matemáticas o ciencia en general y más de 200 artículos de prensa. Su labor divulgativa también se ha plasmado en la radio a través del programa “No es un día cualquiera”, de RNE, donde participó en más de 100 programas con la sección “‘Sonidos de la Ciencia”. Actualmente dirige la colección “Grandes ideas de la Matemática” publicada por el diario El País y desde 2013 es responsable de la columna “Juegos Matemáticos” de la revista Investigación y Ciencia.

Además de su labor divulgadora, investiga en sistemas complejos, análisis de series temporales y teoría de números, temas sobre los que ha publicado en revistas internacionales de prestigio como Nature, Proceedings of the National Academy of Sciences o Physical Review Letters, entre otras. ....

....Sinopsi..Sinopsis....

....En aquesta xarrada tractarem la història del vestit espacial. Perquè resulte amena i divertida, utilitzarem com a fil conductor l'evolució dels vestits espacials en la literatura, el còmic i el cinema de ciència-ficció. Veurem que el seu disseny, fins a convertir-se en una espècie de nau espacial unipersonal, ha estat íntimament lligat als nostres coneixements sobre l'espai exterior i a la solució d'alguns problemes tècnics que al seu moment resultaren insuperables. Encara que la  ciència-ficció sempre ha proposat les seues pròpies i enginyoses solucions. ..En esta charla trataremos la historia del traje espacial. Para que resulte amena y divertida, utilizaremos como hilo conductor la evolución de los trajes espaciales en la literatura, el cómic y el cine de ciencia-ficción. Veremos cómo su diseño, hasta convertirse en una especie de nave espacial unipersonal, ha estado íntimamente ligado a nuestros conocimientos sobre el espacio exterior y a la solución de algunos problemas técnicos que en su momento resultaron insuperables. Aunque la  ciencia ficción siempre ha propuesto sus propias e ingeniosas soluciones. ....