Back to All Events

Els rostres de la follia: imatges i empremtes

  • Sala Matilde Salvador - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)

....Dimarts, 20 de setembre..Martes, 20 de septiembre..x.... de 2022
18:00 ....hores..horas..x....
....Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada Lliure. Aforament limitat ..Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada Libre. Aforo limitado ....

....Debat Els rostres de la follia: imatges i empremtes

Intervenen

Patricia Gómez i María Jesús González, artistes.

Óscar Martínez Azurmendi, psiquiatra i creador del blog Psiquifotos. Imágenes de la psiquiatria

Modera
Cándido Polo Griñán, psiquiatra i comissari de l’exposició La nau dels bojos   

..Conferencia Els rostres de la follia: imatges i empremtes

Intervienen

Patricia Gómez i María Jesús González, artistes.

Óscar Martínez Azurmendi, psiquiatra i creador del blog Psiquifotos. Imágenes de la psiquiatria

Modera
Cándido Polo Griñán, psiquiatra i comissari de l’exposició La nau dels bojos....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat

Cicle Bojos a la Nau. Raó i desraó a la seu de la sapiència.

..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat

Ciclo Locos en La Nau. Razón y sinrazón en la sede de la sapiencia....

 

Patricia Gómez i Mª Jesús González
....Són llicenciades en belles arts per la Universitat Politècnica de València (2002), on completen la seua formació amb cursos de doctorat i el diploma d’estudis avançats (DEA) en l’especialitat de gravat i estampació (2003-2006).
Des de l’any 2002 treballen en equip executant projectes que tracten de rescatar la memòria de llocs que estan desapareixent o en estat d’abandó a partir del registre de les empremtes del temps i la vivència humana i intervencions in situ amb arrancada mural, fotografia i vídeo.

Entre les exposicions individuals i col·lectives que han fet destaquen les següents: Espill del món, (Centre Cultural de la Nau, València, 2022); La cuestión es ir tirando, (CCEMx, Mèxic D. F., 2020); Fins a cota d’afecció, (IVAM, València, 2018); À tous les clandestins, (Museu de Terol, 2016); Doing Time. Depth of Surface (Galeries del Col·legi Moore d’Art i Disseny de Philadelphia, 2012); Proyecto para prisión abandonada, (Domus Artium-DA 2, Salamanca, 2010, i Fundació Pilar i Joan Miró, Palma, 2011). ..Son licenciadas en Bellas Artes por la Universidad Politécnica de Valencia (2002), donde completan su formación con cursos de Doctorado y el Diploma de Estudios Avanzados (DEA) en la especialidad de Grabado y Estampación (2003-2006).
Desde el año 2002 trabajan en equipo desarrollando proyectos que tratan de rescatar la memoria de lugares inmersos en procesos de desaparición o abandono, a partir del registro de las huellas del tiempo y la vivencia humana, mediante intervenciones in situ con arranque mural, fotografía y vídeo.
Entre las exposiciones individuales y colectivas que han realizado, destacan: “Espill del món”, en el Centre Cultural La Nau, València (2022); “La cuestión es ir tirando”, en el CCEMx de México D.F. (2020); “Fins a cota d’afecció”, en el IVAM, València (2018); “À tous les clandestins”, en el Museo de Teruel (2016); “Doing Time. Depth of Surface” en The Galleries at Moore College of Art & Design, Philadelphia (2012); “Proyecto para cárcel abandonada” en Domus Artium-DA 2, Salamanca (2010) y Fundació Pilar i Joan Miró, Palma de Mallorca (2011). ....

Óscar Martínez Azumendi
....Psiquifanzines. Publicaciones periódicas en instituciones psiquiátricas.

Doctor en medicina i cirurgia, especialista en psiquiatria, excap de servei i d’estudis de la Xarxa de Salut Mental de Biscaia. Ha participat com a docent en diferents màsters universitaris relacionats amb l’especialitat, així com en diferents associacions de salut mental on ha ocupat diferents càrrecs, com el de director de publicacions de l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatria.
Amb un interès especial en la psiquiatria comunitària, l’avaluació de serveis, els abordatges grupals i la història de la psiquiatria, els seus treballs de recerca i publicacions tracten principalment sobre aquests assumptes.
En l’actualitat està retirat de la pràctica clínica. És membre de la secció d’història de l’Associació Espanyola de Neuropsiquiatria (AEN) i de la d’història de la medicina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Bilbao.

Des de fa temps  s’ocupa de dos projectes principals en la xarxa: Psiquifotos, blog sobre fotografia i psiquiatria, i Psiquifanzines, per a la recuperació, el cens i la catalogació de publicacions de persones en entorns psiquiàtrics institucionals. ..“Psiquifanzines. Publicaciones periódicas en instituciones psiquiátricas”

Doctor en Medicina y Cirugía. Especialista en Psiquiatría. Exjefe de Servicio y exjefe de Estudios de la Red de Salud Mental de Bizkaia. Ha participado como docente en diversos másteres universitarios relacionados con la especialidad, así como en diferentes asociaciones de salud mental donde ha desarrollado diversos cargos, como la dirección de publicaciones de la AEN. Con un interés especial en la psiquiatría comunitaria, la evaluación de servicios, los abordajes grupales y la historia de la psiquiatría, sus trabajos de investigación y publicaciones giran principalmente sobre esos temas. Retirado en la actualidad de la práctica clínica, es miembro de las secciones de Historia de la Asociación Española de Neuropsiquiatría (AEN) y de Historia de la Medicina de la Academia de Ciencias Médicas de Bilbao, ocupándose desde hace tiempo en dos proyectos principales con base en Internet: Psiquifotos, un blog sobre fotografía y psiquiatría, y Psiquifanzines, dirigido a la recuperación, censo y catalogación de publicaciones realizadas por personas en entornos psiquiátricos institucionales. ....