Back to All Events

LAURA FREIXAS. ....Conferència “Quan parlo de mi, parlo de nosaltres”..Conferencia “Cuando hablo de mí, hablo de nosotras”....

  • Aula Magna - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)
freixas.jpg

....Dimecres, 15 de gener..Miércoles, 15 de enero..x.... de 2020
19:00 ....hores..horas..x....
....Aula Magna..Aula Magna..... Centre Cultural La Nau
....Carrer de la Universitat, 2 - 46003 València..Calle de la Universidad, 2 - 46003 Valencia..x....

....Entrada lliure. Aforament limitat..Entrada libre. Aforo limitado..x....

....A càrrec de Laura Freixas. Escriptora i crítica literària      

Cicle Dones creadores ..A cargo de Laura Freixas. Escritora y crítica literaria

Ciclo Mujeres creadoras....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives, Unitat d’Igualtat i Aula de Literatura..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives, Unitat d’Igualtat y Aula de Literatura

....

 

Laura Freixas

....Escriptora. Ha publicat relats, novel·les, assajos i autobiografia.

Ha sigut també editora, crítica literària i traductora. Va coordinar i prologar l'antologia de relats Madres e hijas el 1996. És columnista de La Vanguardia i col·labora ocasionalment en El País. Dona cursos i conferències a institucions espanyoles i estrangeres. Ha sigut professora convidada a diverses universitats dels Estats Units. Després d'haver presidit l'associació per a la igualtat de gènere en la cultura Clásicas y Modernas des de la seua fundació el 2009 fins al 2017, n’és ara la presidenta d'honor.

Les seus obres més recents són la novel·la Los otros son más felices (2011, reeditada el 2019), la col·lecció d'assajos El silencio de las madres y otras reflexiones sobre las mujeres en la cultura (2015) i dos volums del seu diari: Una vida subterránea. Diario 1991-1994 (2013) i Todos llevan máscara. Diario 1995-1996 (2018).

El 2019 ha publicat A mí no me iba a pasar, una autobiografia novel·lada, amb perspectiva de gènere, que ha aconseguit 5 edicions en 6 mesos. ..Escritora. Ha publicado relatos, novelas, ensayos y autobiografía.

Ha sido también editora, crítica literaria y traductora. Coordinó y prologó la antología de relatos Madres e hijas en 1996. Es columnista de La Vanguardia y colabora ocasionalmente en El País. Da cursos y conferencias en instituciones españolas y extranjeras. Ha sido profesora invitada en varias universidades de Estados Unidos. Tras haber presidido la asociación para la igualdad de género en la cultura Clásicas y Modernas desde su fundación en 2009 hasta 2017, es ahora su presidenta de honor.

Sus obras más recientes son la novela Los otros son más felices (2011, reeditada en 2019), la colección de ensayos El silencio de las madres y otras reflexiones sobre las mujeres en la cultura (2015) y dos volúmenes de su diario: Una vida subterránea. Diario 1991-1994 (2013) y Todos llevan máscara. Diario 1995-1996 (2018).

En 2019 ha publicado A mí no me iba a pasar, una autobiografía novelada, con perspectiva de género, que ha alcanzado 5 ediciones en 6 meses. ....

....Sinopsi..Sinopsis....

....Com tantes dones de la seua generació —una generació que va arribar a l'edat adulta al mateix temps que Espanya es convertia en una democràcia—, Laura Freixas pensava que ella i les seues companyes no patirien, ni de lluny, la discriminació, la subordinació, el tancament, les limitacions… que havien vist patir a les seues mares i àvies. Però, en fer balanç amb quaranta i tants anys, va haver de reconèixer que això que estava segura que no li passaria… li havia passat. En aquesta conferència, acompanyada de fotografies del seu àlbum familiar, Freixas repassa el que van ser moments clau de la seua trajectòria, que interpreta ara amb l'esperit crític, o perspectiva de gènere, que no va tenir en el seu moment. Sota aquesta llum, les claus de la seua vida resulten molt semblants a les de moltes altres dones del seu temps, que és el nostre. ..Como tantas mujeres de su generación —una generación que llegó a la edad adulta al mismo tiempo que España se convertía en una democracia—, Laura Freixas pensaba que ella y sus compañeras no iban a sufrir, ni de lejos, la discriminación,  subordinación, encierro, limitaciones… que habían visto sufrir a sus madres y abuelas. Pero al hacer balance con cuarenta y tantos años, tuvo que reconocer que eso que estaba segura de que no le iba a pasar… le había pasado. En esta conferencia, jalonada por fotografías de su álbum familiar, Freixas repasa lo que fueron momentos clave de su trayectoria, interpretándolos ahora con el espíritu crítico, o perspectiva de género, que no tuvo en su día. Bajo esta luz, las claves de su vida resultan muy similares a las de muchas otras mujeres de su tiempo, que es el nuestro. ....