Back to All Events

....Cap a una intel·ligència artificial socialment sostenible ..Hacia una inteligencia artificial socialmente sostenible ....

  • Sala Matilde Salvador - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)

....Dimarts, 23 de maig..Martes, 23 de mayo..x.... de 2023
18:00 ....hores..horas..x....
....Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada lliure. Aforament limitat ..Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada libre. Aforo limitado ....

....Cap a una intel·ligència artificial socialment sostenible

A càrrec de:

Núria Oliver, co-fundadora i vice-presidenta. ELLIS (European Laboratory for Learning and Intelligent Systems)

Presenta:
Isidro Ramos, membre de l’Associació d’Antics Col·legials, Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot

..Hacia una inteligencia artificial socialmente sostenible

A cargo de:

Núria Oliver, cofundadora y vicepresidenta. ELLIS (European Laboratory for Learning and Intelligent Systems)

Presenta:
Isidro Ramos, miembro de la Asociación de Antiguos Colegiales, Colegio Mayor Sant Joan de Ribera de Burjassot....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València

Cicle de conferències C.M. Sant Joan de Ribera de Burjassot

..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València

Ciclo de conferencias C.M. Sant Joan de Ribera de Burjassot

....

 

Nuria María Oliver Ramírez
....Enginyera Superior de Telecomunicació per la UPM i Doctora en IA pel Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Té més de 25 anys d’experiència en recerca en les àrees de modelatge i predicció del comportament humà a partir de dades i interacció persona-màquina. Ha realitzat contribucions científiques fonamentals en mètodes d’Intel·ligència Artificial (IA) per a modelar el comportament humà a partir de dades i el desenvolupament de sistemes interactius intel·ligents.

Al març de 2020, va ser nomenada Comissionada per a Presidència de la Comunitat Valenciana sobre Estratègia d’Intel·ligència Artificial i Ciències de Dades per a lluitar contra la COVID-19. Ha estat investigadora en Microsoft Research (Redmond, WA, els EUA), la primera directora científica de Telefònica R+D (2007-2015) i la primera directora de recerca en ciències de dades en Vodafone a nivell mundial (2017-2019).

Ha publicat més de 160 publicacions científiques, 9 de les quals han rebut premis o nominacions al millor article. És la científica informàtica espanyola amb l’índex h més alt i es troba en l’1% superior de científics d’ACM del món. És inventora de més de 40 patents registrades i ha estat copresidenta de 21 congressos. ..Ingeniera Superior de Telecomunicación por la UPM y Doctora en IA por el Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Tiene más de 25 años de experiencia en investigación en las áreas de modelado y predicción del comportamiento humano a partir de datos e interacción persona-máquina. Ha realizado contribuciones científicas fundamentales en métodos de Inteligencia Artificial (IA) para modelar el comportamiento humano a partir de datos y el desarrollo de sistemas interactivos inteligentes.

En marzo de 2020, fue nombrada Comisionada para Presidencia de la Comunitat Valenciana sobre Estrategia de Inteligencia Artificial y Ciencias de Datos para luchar contra la COVID-19. Ha sido investigadora en Microsoft Research (Redmond, WA, EE. UU.), la primera directora científica de Telefónica I+D (2007-2015) y la primera directora de investigación en ciencias de datos en Vodafone a nivel mundial (2017-2019).

Ha publicado más de 160 publicaciones científicas, 9 de las cuales han recibido premios o nominaciones al mejor artículo. Es la científica informática española con el índice h más alto y se encuentra en el 1% superior de científicos de ACM del mundo.
Es inventora de más de 40 patentes registradas y ha sido copresidenta de 21 congresos.....