Back to All Events

....El col·lapse de l’intel·lectual ..El colapso del intelectual ....

  • Sala Matilde Salvador - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)

....Dilluns, 11 de març..Lunes, 11 de marzo..x.... de 2024
18:00 ....hores..horas..x....
....Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada lliure. Aforament limitat ..Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada libre. Aforo limitado ....

....CICLE DE CONFERÈNCIES C. M. SANT JOAN DE RIBERA DE BURJASSOT

Conferència
El col·lapse de l’intel·lectual

A càrrec de:
Jordi Gracia
Adjunt a la Direcció d’El País i catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona

Presenta:
Santiago Pastor Vila
President de l’Associació d’Antics Col·legials, Col·legi Major Sant Joan de Ribera de Burjassot (València)

..CICLO DE CONFERENCIAS C. M. SANT JOAN DE RIBERA DE BURJASSOT

Conferencia
El colapso del intelectual

A cargo de:
Jordi Gracia
Adjunto a la Dirección de El País y catedrático de Literatura Española en la Universitat de Barcelona

Presenta:
Santiago Pastor Vila
Presidente de la Asociación de Antiguos Colegiales, Colegio Mayor Sant Joan de Ribera de Burjassot (Valencia) ....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València

..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València

....

 

Jordi Gracia
....Es catedràtic de Literatura Espanyola a la Universitat de Barcelona i en l’actualitat també adjunt a la Direcció d’El País i codirector de TintaLibre. Ha publicat diversos llibres d’història intel·lectual com és ara La resistencia silenciosa. Fascismo y cultura en España (que va ser premi Anagrama de Ensayo 2004), A la intemperie, sobre l’experiència de l’exili, i ha editat l’epistolari de Dionisio Ridruejo, a més d’escriure’n la biografia, en La vida rescatada de Dionisio Ridruejo.
És coautor amb Domingo Ródenas del llibre d’història literària Derrota y restitución de la modernidad, 1939-2010 i el 2011 va publicar un pamflet contra el catastrofisme cultural sistemàtic, El intelectual melancólico. Els seus darrers llibres han sigut una biografia d’Ortega y Gasset, una altra titulada Cervantes. La conquista de la ironía i l’assaig Javier Pradera o el poder de la izquierda. Ha sigut també editor de Los papeles de Herralde.
..Es catedrático de Literatura Española en la Universidad de Barcelona y en la actualidad también Adjunto a la Dirección de El País, y co-director de TintaLibre. Ha publicado diversos libros de historia intelectual como La resistencia silenciosa. Fascismo y cultura en España (que fue premio Anagrama de Ensayo 2004), A la intemperie, en torno a la experiencia del exilio, y ha editado el epistolario de Dionisio Ridruejo, además de escribir su biografía, en La vida rescatada de Dionisio Ridruejo.
Es coautor con Domingo Ródenas del libro de historia literaria Derrota y restitución de la modernidad, 1939-2010 y en 2011 publicó un panfleto contra el catastrofismo cultural sistemático, El intelectual melancólico. Sus últimos libros han sido una biografía de Ortega y Gasset, otra titulada Cervantes. La conquista de la ironía y el ensayo sobre Javier Pradera o el poder de la izquierda, habiendo sido editor, además, de Los papeles de Herralde. ....