Back to All Events

....Seminari. El poder de les paraules ..Seminario. Lo que pueden las palabras ....


  • Sala Matilde Salvador - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)

....17, 24 i 31 de gener, 7, 14 i 21 de febrer..17, 24 y 31 de enero, 7, 14 y 21 de febrero..x.... de 2024
De 18:00 a 20:00 ....hores..horas..x....
....Aules Seminari. Centre Cultural La Nau. Inscripció. Places limitades per ordre d’inscripció ..Aulas Seminario. Centre Cultural La Nau. Inscripción. Plazas limitadas por orden de inscripción ....

....CICLE DONES CREADORES
Seminari
El poder de les paraules
sobre l’obra de la filòsofa, filòloga i hel·lenista Barbara Cassin.

A càrrec de:
Maite Larrauri Gómez
Filòsofa i escriptora feminista

Amb la participació de:
Dolores Sánchez
Historiadora

Mercedes Madrid
Hel·lenista

..CICLE DONES CREADORES
Seminario
Lo que pueden las palabras
sobre la obra de la filósofa, filóloga y helenista Barbara Cassin

A cargo de:
Maite Larrauri Gómez
Filósofa y escritora feminista

Con la participación de:
Dolores Sánchez
Historiadora

Mercedes Madrid
Helenista....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València

..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València

....

 

....Sinopsi

Una anàlisi de les tesis de J.L. Austin (autor del libro How to do things with words), que Barbara Cassin comparteix, permet explicar en què consisteix la performativitat lingüística. Barbara Cassin ens ofereix una lectura de la història de la filosofia segons la qual els primers filòsofs de la performativitat van ser els sofistes.
El gir lingüístic de la filosofia va tenir un dels inicis més lúcids en l’assaig de Nietzsche Über Wahrheit und Lüge im außermoralischen Sinn (Sobre veritat i mentida en sentit extramoral. EDICIONS DE LA L·L). I la influència nietzscheana en la teoria de la història de Foucault obri el territori històric a la performativitat lingüística.
Barbara Cassin planteja la importància de la performativitat en la vida i en els conflictes polítics. Els seus treballs sobre la Comissió de la Veritat i la Reconciliació de Sud-àfrica així ho testimonien. ..Un análisis de las tesis de J.L.Austin (autor del libro How to do things with words), que Barbara Cassin comparte, permite explicar en qué consiste la performatividad lingüística. Barbara Cassin nos ofrece una lectura de la historia de la filosofía según la cual los primeros filósofos de la performatividad fueron los sofistas.
El giro lingüístico de la filosofía tuvo uno de los inicios más lúcidos en el ensayo de Nietzsche “Verdad y mentira en sentido extra-moral”. Y la influencia nietzscheana en la teoría de la historia de Foucault abre el territorio histórico a la performatividad lingüística.
Barbara Cassin plantea la importancia de la performatividad en la vida y en los conflictos políticos. Sus trabajos sobre la comisión Verdad y Reconciliación en Sudáfrica lo atestiguan. ....