Back to All Events

MARIBEL RIPOLL ...."El paper de la dona en la transmissió de l'Art de Ramon Llull" Cicle Ramon Llull.."El papel de la mujer en la transmisión del Arte de Ramón Llull" Ciclo Ramón Llull..x....

  • La Nau- Aula Magna 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)

....Conferència..Conferencia..x....

....Dilluns, 23 de gener de 2017..Lunes, 23 de enero de 2017..x....
19:00 - 21:00
Aula Magna. La Nau.
Carrer de la Universitat, 2, 46003 València

....Entrada lliure. Capacitat de la sala limitada ..Entrada libre. Capacidad de la sala limitada..x....

Maribel Ripoll Perelló (Palma, 1977) és doctora en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears. L’any 2012 defensà la tesi «Edició crítica i estudi introductori del Llibre d’intenció de Ramon Llull», dirigida per Gabriel Ensenyat. És professora de la UIB des de 2007. Des de 2003 fins 2007 va ser coordinadora tècnica de la Càtedra Ramon Llull de la UIB. És magister de la Maioricensis Schola Lullista des de 2006. Es va iniciar en la investigació lul·liana l’any 1999, de la mà d’Anthony Bonner, amb qui elaborà el Diccionari de definicions lul·lianes. Ha publicat diversos articles i nombroses ressenyes a la revista especialitzada Studia Lulliana. És secretària del Consell editor de la col·lecció Blaquerna i és membre del consell editor del Patronat Ramon Llull, edicions que vetlen per l’establiment crític dels textos de Llull. Ha fet estades de recerca al Centre de Documentació Ramon Llull de Barcelona i al Raimundus Lullus Institut de Freiburg. El setembre de 2015 va ser nomenada, pel Govern Balear, Comissionada autonòmica per a la commemoració de l’Any Llull 2015-2016.

Sinopsi
Una característica important de la producció literària de Ramon Llull és el tractament que es fa de la figura femenina, un tractament que dista de la misoginía habitual del context medieval. Tot i que Llull és hereu d’alguns tòpics de tradició aristotèlica i escolàstica, per al nostre autor la dona està plenament capacitada per aprendre i transmetre l’Art a la resta d’iguals, la qual cosa resulta original i innovadora.