Back to All Events

CARME TORRAS. ....Conferència..Conferencia.... "....Enxarxats: tecnologia, ètica i ciència-ficció..Enredados: tecnología, ética y ciencia-ficción...."

  • Aula Magna - La Nau 2 Carrer de la Universitat València, Comunidad Valenciana, 46003 Spain (map)
Carme-Torras.jpg

....Dimarts, 26 de març..Dimarts, 26 de marzo..x.... de 2019
19:00 ....hores..horas..x....
Aula Magna. Centre Cultural La Nau
....Carrer de la Universitat, 2 - 46003 València..Calle de la Universidad, 2 - 46003 Valencia..x....

....Entrada lliure. Aforament limitat..Entrada libre. Aforo limitado..x....

....A càrrec de Carme Torras
Doctora en informàtica i professora d’investigació del CSIC - UPC..A cargo Carme Torras
Doctora en informática y profesora de investigación del CSIC - UPC....

....Cicle Els grans reptes de la ciència, amb motiu dels 100 números de Mètode..Ciclo Los grandes retos de la ciencia, con motivo de los 100 números de Mètode....

....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives i Revista Métode ..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluis Vives y Revista Mètode....

 

Carme Torras
(www.iri.upc.edu/people/torras)

....Compagina la direcció d’un grup de recerca en robòtica assistencial a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC) amb la seua dedicació a l’escriptura literària i la promoció de l’ètica en l’aplicació de les noves tecnologies. És llicenciada en matemàtiques, doctora en informàtica i professora d’investigació del CSIC.

Ha publicat llibres i articles sobre models neuronals, visió per computador, intel·ligència artificial i robòtica, temes en què ha dirigit setze projectes europeus, entre els quals una ERC Advanced Grant sobre manipulació robotitzada de peces de vestir. És Fellow de l’IEEE i EurAI, membre numerària de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Acadèmia Europaea, i ha estat guardonada amb la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya.

Les seues novel·les La mutació sentimental (Pagès Editors, 2008) —premis Manuel de Pedrolo 2007 i Ictineu 2009— i Enxarxats (Males Herbes, 2017) —premi Ictineu 2018— aborden els dilemes ètics suscitats per la robòtica, la IA i les xarxes socials. La mutació sentimental ha estat traduïda al castellà (Milenio, 2012) i a l’anglès amb el títol The Vestigial Heart (MIT Press, 2018), juntament amb uns materials per a impartir un curs universitari d’Ètica en robòtica social i IA, que també ha estat adaptat per a secundària i batxillerat (Pagès Editors, 2018). ..Compagina la direcció d’un grup de recerca en robòtica assistencial a l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (CSIC-UPC) amb la seva dedicació a l’escriptura literària i la promoció de l’ètica en l’aplicació de les noves tecnologies. És llicenciada en matemàtiques, doctora en informàtica i professora d’investigació del CSIC.

Ha publicat llibres i articles sobre models neuronals, visió per computador, intel·ligència artificial i robòtica, temes en què ha dirigit setze projectes europeus, entre ells una ERC Advanced Grant sobre manipulació robotitzada de peces de vestir. És Fellow de l’IEEE i EurAI, membre numerària de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de l’Institut d’Estudis Catalans, i de l’Acadèmia Europaea, i ha estat guardonada amb la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya.

Les seves novel·les La mutació sentimental (Pagès Editors, 2008) —premis Manuel de Pedrolo 2007 i Ictineu 2009— i Enxarxats (Males Herbes, 2017) —premi Ictineu 2018— aborden els dilemes ètics suscitats per la robòtica, la IA i les xarxes socials. La mutació sentimental ha estat traduïda al castellà (Milenio, 2012) i a l’anglès amb el títol The Vestigial Heart (MIT Press, 2018) juntament amb uns materials per impartir un curs universitari d’Ètica en Robòtica Social i IA, que també ha estat adaptat per a secundària i batxillerat (Pagès Editors, 2018). ....

....Sinopsi..Sinopsis....
....La invenció d’Internet i la irrupció dels telèfons mòbils han propiciat l’aparició de les xarxes socials, un fenomen difícil de preveure fa tan sols un parell de dècades. Com tampoc ho era la utilització massiva de dades personals juntament amb algorismes d’aprenentatge, que fa indispensable establir criteris ètics i fomentar l’esperit crític. En la xarrada s’exposarà, de manera planera, l’estat actual de la recerca en intel·ligència artificial i els dilemes ètics que suggereix la novel·la Enxarxats (Males Herbes, 2017), una història inquietant sobre les possibilitats d’Internet i les responsabilitats que comporta la nostra constant interacció en les xarxes. Esperem suscitar un estimulant intercanvi de visions amb l’audiència al final de la xerrada. ..La invenció d’internet i la irrupció dels telèfons mòbils han propiciat l’aparició de les xarxes socials, un fenomen difícil de preveure fa tan sols un parell de dècades. Com tampoc ho era la utilització massiva de dades personals juntament amb algorismes d'aprenentatge, que fa indispensable establir criteris ètics i fomentar l'esperit crític. A la xerrada s’exposarà, de manera planera, l’estat actual de la recerca en intel·ligència artificial, i els dilemes ètics que suggereix la novel·la Enxarxats (Males Herbes, 2017), una història inquietant sobre les possibilitats d’internet i les responsabilitats que comporta la nostra constant interacció a les xarxes. Esperem suscitar un estimulant intercanvi de visions amb l'audiència al final de la xerrada. ....